Parelhoenrollade met roquefortsaus

Parelhoenrollade met roquefortsaus

Door: Peter Stavast

00:25

00:25

€ 3,47 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze parelhoenrollade bestaat uit parelhoen- en kippenvlees en is gevuld met bospaddenstoelen en kruiden. Serveer op een bedje van spinazie en een flinke lepel verse, romige roquefortsaus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram gevulde parelhoenrollade
  • 250 ml kookroom
  • 2 gram kippenbouillon
  • 75 gram roquefort
  • 1600 gram spinazie
  • 100 gram sjalotten
  • 25 gram knoflook
  • olijfolie

Bereiding

1. Braad de parelhoenrollade aan in een pan en gaar verder in 25 minuten in de oven op 180 graden .

2. Verwarm de kippenbouillon met 100ml water in een steelpan en voeg hier de kookroom aan toe voor de saus.

3. Breng aan de kook, brokkel de roquefort erdoorheen en roer glad met een garde.

4. Snipper de sjalotten en knoflook fijn en fruit aan in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.

5. Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Voeg naar smaak zout en peper toe.

6. Verdeel de spinazie over 8 borden, snijd de rollade in plakken van 1,5 cm en leg schuin op de spinazie.

7. Verdeel de roquefortsaus over de parelhoen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen