Pasta met broccolisaus

Pasta met broccolisaus

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 3,25 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Gooi je de stronk van de broccoli ook altijd weg? Wij wel... Maar dat is helemaal niet nodig! Snijd dunne plakjes of reepjes van de stronk en je kunt er prima mee uit de voeten in een wok of in een saus. Ze hebben niet lang nodig om gaar te worden en zijn knapperig het lekkerst. Zo ook in deze broccolisaus. Lekker met pasta en ham!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1,4 kg broccoli
  • 150 ml slagroom
  • 200 gram ui
  • 40 ml gembersiroop
  • 2 gram nootmuskaat
  • 4 gram brocco cress
  • 800 gram pasta
  • 10 gram knoflook
  • 800 gram ham
  • 8 gram groentebouillon
  • olijfolie
  • tabasco

Bereiding

1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta gaar in ongeveer 10-12 min.

2. Snijd de stelen van de broccoli fijn en snipper de ui en knoflook.

3. Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en fruit hier de uien en knoflook in.

4. Voeg de stelen toe en fruit deze mee.

5. Blus dit na een minuut of 3-4 af met de groenten bouillon (ongeveer 1 liter)

6. Broccoli gaar? Mix dan glad tot saus met een staafmixer. Zorg dat de saus niet te dun is: er moet namelijk nog slagroom bij! 

7. Voeg vervolgens de ham toe aan de saus, samen met de  gembersiroop, slagroom, tabasco, nootmuskaat en peper en zout.

8. Giet de pasta af.

9. Schep de pasta op een bord en hier overheen de saus.

10. Garneer je gerecht af met wat heerlijke brocco cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen