Pasta pesto met paddenstoelenkebab

Pasta pesto met paddenstoelenkebab

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 3,75 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Serveer de smaken van de Middellandse Zee met deze pasta vol zomerse smaakmakers. Volledig plantaardig inclusief de nieuwe paddenstoelenkebab en pesto, mét een rucolasalade on the side.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr volkoren penne
  • 300 gr vegan pesto
  • 20 gr edelgist vlokken
  • 440 gr vegan kebab 55-60gr
  • 1,5 st broccoli
  • 250 gr uien rood middel
  • 1 bj bospeen
  • 250 gr rucola gewassen
  • 250 gr mini cherry pruimtom
  • 10 gr broad beans
  • gehakte knoflook
  • groentebouillonpoeder

Bereiding

  1. Snijd de ui in parten en halveer.
  2. Schil de bospeen en snijd in stukken en snijd de broccoli in roosjes.
  3. Zet een ruime pan op om de pasta te koken.
  4. Blancheer eerst de broccoli in de pan en voeg dan de pasta en wortel tegelijk toe.
  5. Fruit ondertussen de knoflook en ui aan, voeg de pesto, 15 gram bouillonpoeder en een schep van het pastakookvocht toe.
  6. Snijd de tomaten door de helft en meng met de rucola, olijfolie en garneer met de broadbeans (licht gecrushed).
  7. Kook de broccoli de laatste minuut mee met de pasta en giet af (let op vang wat kookvocht op).
  8. Stoom de kebab voor 2 minuten in de oven en snijd in reepjes.
  9. Meng de pasta en groente door de rucolasaus en voeg kookvocht toe tot gewenste dikte.
  10. Leg de plakjes kebab over de pasta en sprenkel de edelgist over het geheel.
  11. Serveer de salade on the side

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen