Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 3,75 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Serveer de smaken van de Middellandse Zee met deze pasta vol zomerse smaakmakers. Volledig plantaardig inclusief de nieuwe paddenstoelenkebab en pesto, mét een rucolasalade on the side.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr volkoren penne
- 300 gr vegan pesto
- 20 gr edelgist vlokken
- 440 gr vegan kebab 55-60gr
- 1,5 st broccoli
- 250 gr uien rood middel
- 1 bj bospeen
- 250 gr rucola gewassen
- 250 gr mini cherry pruimtom
- 10 gr broad beans
- gehakte knoflook
- groentebouillonpoeder
Bereiding
- Snijd de ui in parten en halveer.
- Schil de bospeen en snijd in stukken en snijd de broccoli in roosjes.
- Zet een ruime pan op om de pasta te koken.
- Blancheer eerst de broccoli in de pan en voeg dan de pasta en wortel tegelijk toe.
- Fruit ondertussen de knoflook en ui aan, voeg de pesto, 15 gram bouillonpoeder en een schep van het pastakookvocht toe.
- Snijd de tomaten door de helft en meng met de rucola, olijfolie en garneer met de broadbeans (licht gecrushed).
- Kook de broccoli de laatste minuut mee met de pasta en giet af (let op vang wat kookvocht op).
- Stoom de kebab voor 2 minuten in de oven en snijd in reepjes.
- Meng de pasta en groente door de rucolasaus en voeg kookvocht toe tot gewenste dikte.
- Leg de plakjes kebab over de pasta en sprenkel de edelgist over het geheel.
- Serveer de salade on the side