Door: Peter Stavast
00:15
€ 4,22 p.p.
Met Pasta Vongole op het menu krijgt elke maaltijd een feestelijk tintje. Zeker wanneer je de linguine pasta en venusschelpen ‘afblust’ met een heerlijke Sauvignon Blanc.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gram venusschelpen
- 1000 gram linguine medium
- 100 ml sauvignon blanc
- 40 gram knoflook
- 30 gram bladpeterselie
- 20 gram rode pepers
- 30 ml olijfolie
Bereiding
1. Kook de verse pasta in 1 minuut beetgaar in ruim kokend water met zout. Spoel koud en bewaar voor later.
2. Doe een scheutje olie in een grote koekenpan of wok en verhit dit op hoog vuur. Voeg hieraan de gewassen vongole toe en schud om.
3. Voer de fijngesneden knoflook en rode peper toe en bak kort mee.
4. Blus af met de witte wijn en voeg de eerder gekookte pasta toe.
5. Bak nog anderhalve minuut door onder voortdurend schudden en voeg als laatste de gesneden peterselie toe.
6. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de borden.