Pastasalade met venkel en kappertjes

Pastasalade met venkel en kappertjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 1,04 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dit frisse, lichte pastagerecht is een regelrechte zomerhit. Romig dankzij de dressing van mayonaise en Griekse yoghurt, fris door de venkel en licht pittig dankzij de rode ui. De kappertjes toppen het geheel af.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gram rode ui
  • 100 gram lente ui
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 500 gram venkel
  • 40 gram kappertjes
  • 100 ml mayonaise
  • 10 gram peterselie
  • 600 gram pasta
  • 5 ml limoensap

Bereiding

1. Zet een pan op het vuur met water en wat zout en breng aan de kook.

2. Giet de pasta erbij wanneer het water kookt.

3. Kook de pasta in een minuut of 6-7 gaar.

4. Snijd intussen de ui in ringetjes en de lente ui in schuine ringen.

5. Snijd ook de venkel in dunne reepjes en hak de peterselie fijn.

6. Meng de mayonaise, yoghurt en limoensap en breng dit op smaak met peper en zout.

7. Spoel de pasta koud en laat goed uitlekken. 

8. Laat ook de kappertjes goed uitlekken.

9. Meng alle ingrediënten door elkaar en proef de salade nog even af.

10. Verdeel de salade over de borden en garneer af met wat peterselie.

11. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen