Door: Martin Ambachtsheer
00:20
€ 3,84 p.p.
Van deze pastasalade met verse zalm, fusilli en frisse dressing van pesto en yoghurt krijg je direct zin in het voorjaar! In slechts 20 minuten op tafel.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr fusilli tricolo
- 1 st komkommer
- 500 gr cocktailtomaten
- 150 gr slamix
- 600 gr zalmfilet
- 100 gr pesto
- 150 gr griekse yoghurt
- 8 bj krulpeterselie
Bereiding
1. Zet een pan op het vuur met water en wat zout en breng aan de kook.
2. Voeg de fusilli toe en kook gaar in ongeveer 15 min.
3. Halveer de tomaatjes, snijd de komkommer in halve maantjes en hak de peterselie fijn.
4. Zet de oven aan op 180 graden.
5. Leg de zalm op vetvrij papier.
6. Spoel de gare pasta af met koud water en laat even uitlekken.
7. Meng hier vervolgens de pesto, yoghurt, komkommer en tomaat doorheen.
8. Zet de zalm in de oven en bak deze in een minuut of 10-11 gaar. Controleer voor het serveren of de zalm gaar is.
9. Laat de zalm wat afkoelen tot hij lauw warm is en meng dan voorzichtig door de pasta heen.
10. Breng als laatste de sla melange op smaak met peper en zout.
11. Dien het gerecht op en strooi er wat verse peterselie over om het af te maken.
Ben je op zoek naar meer gemak? Kies dan voor een gebruiksklare component: pasta pesto of gegrilde zalmfilet.