Pastilla met kip

Pastilla met kip

Door: Peter Stavast

00:45

00:15

€ 2,25 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze Marokkaanse Pastilla met kippendij, dadels, kaneel en ras-el-hanout is een feest voor alle zintuigen. Een hartige pastei met zoete touch, vol smaak, geur en kleur.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 225 gram filodeeg
  • 800 gram kippendij
  • 30 gram knoflook
  • 100 gram uien
  • 3 stuks scharreleieren
  • 100 gram dadels
  • 100 gram pijnboompitten
  • 40 gram bladpeterselie
  • 7 gram gemberpoeder
  • 3 gram kurkuma
  • 7 gram kaneel gemalen
  • 3 gram ras el hanout
  • olijfolie om filodeeg in te smeren

Bereiding

1. Snijd de kippendijen klein en bak deze gaar en bruin in een koekenpan met een scheutje olie.

2. Voeg de fijngesneden uien en knoflook toe en bak kort mee.

3. Zet het vuur iets lager en voeg de specerijen en de pijnboompitten toe en roer om.

4. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ook toe.

5. Klop de eieren los en haal de pan van het vuur. Voeg nu het losgeklopte ei en de gesneden peterselie toe aan het kipmengsel en roer goed door.

6. Laat het kipmengsel afkoelen.

7. Bestrijk 3 velletjes filodeeg met olijfolie en leg de velletjes op elkaar.

8. Leg in het midden van het filodeeg een hoopje van het kipmengsel en vouw het filodeeg dicht. Bestrijk met olijfolie en bak goudbruijn in 15 minuten op 180 graden.

9. Bestrooi de pastilla met poedersuiker en garneer met een takje koriander.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen