Door: Kenny van Dijk
00:30
02:00
€ 2,48 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Maak in plaats van Pekingeend eens Peking tofu, dat is lekker en verrassend! Bak de tofu crispy en serveer met gepofte zoete aardappelpuree, in gember gegrilde wortels en een royale schep groentefond met Five Spices kruidenmix.
Ingrediënten voor 8 personen
- 900 gr tahoe
- 50 gr maizena
- 30 gr five spice blend alu
- 400 gr groentefond vol5
- 2 st bospeen
- 1600 gr zoete aardappel
- 40 gr gember wok
- 5 gr knoflookpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 110 graden en schil de bospeen.
- Pers de tofu uit tussen een theedoek.
- Meng de wortels samen met 200 ml olie en de wokgember in een overschaal en plaats deze in de oven voor 2 uur.
- Pof de zoete aardappel in de oven voor 60 minuten en pureer met een scheut olijfolie.
- Snijd de tofu in reepjes van 2cm (optioneel: kerf een ruitvorm aan 1 kant in).
- Doe de tofu in een afsluitbare bak samen met de maizena en knoflookpoeder en schud goed door elkaar.
- Giet de vol5jus samen met de five spice blend in een pan, meng goed met een garde en laat op laag vuur indampen tot 3 dl.
- Warm de zoete aardappelpuree in de spuitzak au bain marie op.
- Bak de tofu 5 tot 10 minuten op gematigd vuur in ruim olie tot lekker crispy.
- Verdeel de componenten op het bord en plaats een royale schep saus over de tofu.