Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Peking tofu

Peking tofu

Door: Kenny van Dijk

00:30

02:00

€ 2,48 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Maak in plaats van Pekingeend eens Peking tofu, dat is lekker en verrassend! Bak de tofu crispy en serveer met gepofte zoete aardappelpuree, in gember gegrilde wortels en een royale schep groentefond met Five Spices kruidenmix.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 900 gr tahoe
  • 50 gr maizena
  • 30 gr five spice blend alu
  • 400 gr groentefond vol5
  • 2 st bospeen
  • 1600 gr zoete aardappel
  • 40 gr gember wok
  • 5 gr knoflookpoeder
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden en schil de bospeen.
  2. Pers de tofu uit tussen een theedoek.
  3. Meng de wortels samen met 200 ml olie en de wokgember in een overschaal en plaats deze in de oven voor 2 uur.
  4. Pof de zoete aardappel in de oven voor 60 minuten en pureer met een scheut olijfolie.
  5. Snijd de tofu in reepjes van 2cm (optioneel: kerf een ruitvorm aan 1 kant in).
  6. Doe de tofu in een afsluitbare bak samen met de maizena en knoflookpoeder en schud goed door elkaar.
  7. Giet de vol5jus samen met de five spice blend in een pan, meng goed met een garde en laat op laag vuur indampen tot 3 dl.
  8. Warm de zoete aardappelpuree in de spuitzak au bain marie op.
  9. Bak de tofu 5 tot 10 minuten op gematigd vuur in ruim olie tot lekker crispy.
  10. Verdeel de componenten op het bord en plaats een royale schep saus over de tofu.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu: Plantaardig uit alle windstreken
Weekmenu: Plantaardig uit alle windstreken

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl