Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 3,16 p.p.
Boordevol omega-3 vetzuren scoort de walnoot hoog in de categorie ‘brain food’. Maar ook de weerstand bevordert door het serveren van walnoten dankzij de aanwezige vitamine E. De licht bittere smaak van walnoten komt goed tot zijn recht in dit pastagerecht met paddenstoelen, Parmezaanse kaas en peterselie.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram penne
- 8 stuks braadworst
- 10 gram knoflook
- 500 gram paddenstoelenmix
- 150 gram uien
- 150 gram walnoot
- 5 gram peterselie
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 200 ml kookroom
- 60 ml olijfolie
Bereiding
1. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
2. Snipper de ui en hak de knoflook.
3. Kook de penne gaar.
4. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en braad de worsten langzaam bruin en gaar.
5. Verhit in een grote pan de andere helft van de olie en fruit hier de uien en knoflook in.
6. Hak de paddenstoelenmix grof, voeg toe aan de uien en fruit deze mee.
7. Hak in tussen de peterselie en de walnoten.
8. Voeg wanneer de paddestoelen een beetje bruin zijn de kookroom toe en laat zachttjes stomen met deksel.
9. Snijd de worst wanneer deze gaar is in plakjes.
10. Breng de saus op smaak en giet de penne af.
11. Verdeel de penne over de borden met hierop de saus.
12. Verdeel dan de worst, walnoten en de Parmezaanse kaas.
13. Garneer af met peterselie.