Pindasoep

Pindasoep

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

€ 1,37 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze volle en romige pindasoep vindt zijn oorsprong in de Indische, Surinaamse en Afrikaanse keuken. Perfect als maaltijdsoep dankzij de rijke hoeveelheid eiwitten en vetten uit de pindakaas die lang voor een verzadigd gevoel zorgen. In deze versie kiezen we de Indonesische variant die met taugé, sambal en koriander wordt gegeten. Heerlijk om een stukje (Turks) brood in te dippen!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gram pindakaas
  • 2 liter kippenbouillon
  • 20 gram sambal
  • 400 gram taugé 
  • 500 gram paprika
  • 80 gram lente ui
  • 100 gram uien
  • 10 gram koriander
  • 1 stuks Turks brood
  • 20 ml olijfolie


Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Snipper de ui en hak de knoflook.

3. Snijd de paprika in reepjes en hak de koriander grof.

4. Snijd de lente ui in reepjes en spoel de taugé af met koud water.

5. Bak het brood af in de voorverwarmde oven.

6. Doe olie in de pan en fruit de ui en knoflook en sambal ongeveer 3 minuten.

7. Voeg hier de paprika aan toe en bak deze kort mee.

8. Voeg de pindakaas toe, meng deze door en giet hier de kippenbouiilon bij.

9. Breng langzaam aan de kook.

10. Zet het vuur laag wanneer de soep kookt en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat tabasco.

11. Schep de soep in de borden of kommen en verdeel de taugé en de koriander.

12. Serveer met een stukje Turks brood.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen