Plantaardige slavink

Plantaardige slavink

Door: Kenny van Dijk

00:45

€ 4,92 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Vier de nazomer met een heerlijke schotel van Roseval aardappelen, gepofte tomaatjes, harissa en gegrilde groenten. Een verrukkelijke combi van mediterrane smaakmakers en Hollandse ‘slavinken’, met een plantaardige twist.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr vegan rauw gehakt
  • 200 gr vegan bacon slices
  • 10 gr harissa kruidenmelange
  • 400 gr groentefond
  • 1000 gr roseval aardappelen
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 400 gr gegaarde puntpaprika
  • 200 gr mini pruimtrostomaten
  • 500 gr roodlof
  • 20 gr rozemarijn
  • 5 gr aleppo peper
  • gehakte knoflook

Bereiding

  1. Verdeel de Roseval aardappelen over twee vacuumzakken en voeg aan elke zak de helft van de gezeefde tomaten, rozemarijn en knoflook toe. Vacumeer de aardappels.
  2. Stoom de aardappelen gaar in 15 tot 20 minuten in de oven. 
  3. Fruit de harissa kruidenmelange in een steelpan en blus af met de groentefond. Breng aan de kook en laat het rustig een beetje inkoken.
  4. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en aleppo peper. 
  5. Vorm een dikke worst van het vegan gehakt en rol in met de bacon slices om "vinken" te maken.
  6. Leg de "vinken" op wat bakpapier en zet ze in de oven op 180 graden voor 15 minuten.
  7. Pof de tomaten met een beetje olijfolie, peper en knoflook op 180 graden.
  8. Gril de roodlof en paprika.
  9. Serveer de "vinken" met de roseval aardappelen, gegrilde groentes en tomaatjes. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen