Pompoen shakshuka

Pompoen shakshuka

Door: Kenny van Dijk

00:25

00:05

€ 1,85 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hoewel de basis van ei en groenten-tomatensaus vaak dezelfde is, kun je met de overige shakshuka-ingrediënten alle kanten op. In deze versie is gekozen voor een lichtzoete puree van pompoen. Die combineert fantastisch met de licht-scherpe prei, zoetzure rode uienpickles, pittige rucola, gegrilde courgette, Shiso Purple (een cress met de smaak van komijn) en, last but not least, de ‘warme’ vadouvan-kruiden: een kerrie-achtige mix van kruiden en specerijen. Zoveel smaken, geuren en kleuren in één gerecht is zelfs voor een shakshuka ongekend!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gr puree pompoen
  • 300 gr prei fijn
  • 60 gr tomaten half gedr.
  • 40 gr rucola fijn gewassen
  • 20 gr knoflook grof gehakt
  • 10 gr vadouvan
  • 100 gr gegrilde courgettes
  • 1000 ml tomaten gepeld
  • 40 gr rode uien pickels
  • 16 st scharreleieren m
  • 1 st shiso purple
  • 100 gr uienringen
  • 8 gr aleppo peper
  • 760 gr laffa medium
  • 100 gr pompoen blok 6mm

Bereiding

  1. Fruit de knoflook en de ui.
  2. Voeg de vadouvan toe en fruit 30 seconden mee.
  3. Voeg de ontdooide pompoenpuree en gepelde tomaten toe.
  4. Voeg de courgette, pompoenblokjes en de prei toe en verwarm 5 minuten mee.
  5. Schep de saus in een ovenbestendig bord.
  6. Tik 2 eieren in de saus open en strooi de aleppo peper hierop.
  7. Schuif het bord voor 5 minuten in de oven op 180 graden (afhankelijk van hoe gaar je de eitjes wilt hebben).
  8. Verwarm de pitabroodjes 2 minuten in de oven op 180 graden.
  9. Garneer de shakshuka met rucola, rode ui pickle en shiso.
  10. Verdeel de gedroogde tomaten over het gerecht en serveer met pitabroodjes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen