Door: Kenny van Dijk
00:25
00:05
€ 1,85 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Hoewel de basis van ei en groenten-tomatensaus vaak dezelfde is, kun je met de overige shakshuka-ingrediënten alle kanten op. In deze versie is gekozen voor een lichtzoete puree van pompoen. Die combineert fantastisch met de licht-scherpe prei, zoetzure rode uienpickles, pittige rucola, gegrilde courgette, Shiso Purple (een cress met de smaak van komijn) en, last but not least, de ‘warme’ vadouvan-kruiden: een kerrie-achtige mix van kruiden en specerijen. Zoveel smaken, geuren en kleuren in één gerecht is zelfs voor een shakshuka ongekend!
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gr puree pompoen
- 300 gr prei fijn
- 60 gr tomaten half gedr.
- 40 gr rucola fijn gewassen
- 20 gr knoflook grof gehakt
- 10 gr vadouvan
- 100 gr gegrilde courgettes
- 1000 ml tomaten gepeld
- 40 gr rode uien pickels
- 16 st scharreleieren m
- 1 st shiso purple
- 100 gr uienringen
- 8 gr aleppo peper
- 760 gr laffa medium
- 100 gr pompoen blok 6mm
Bereiding
- Fruit de knoflook en de ui.
- Voeg de vadouvan toe en fruit 30 seconden mee.
- Voeg de ontdooide pompoenpuree en gepelde tomaten toe.
- Voeg de courgette, pompoenblokjes en de prei toe en verwarm 5 minuten mee.
- Schep de saus in een ovenbestendig bord.
- Tik 2 eieren in de saus open en strooi de aleppo peper hierop.
- Schuif het bord voor 5 minuten in de oven op 180 graden (afhankelijk van hoe gaar je de eitjes wilt hebben).
- Verwarm de pitabroodjes 2 minuten in de oven op 180 graden.
- Garneer de shakshuka met rucola, rode ui pickle en shiso.
- Verdeel de gedroogde tomaten over het gerecht en serveer met pitabroodjes.