Portobello burger

Portobello burger

Door: Kenny van Dijk

00:30

€ 2,86 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Net als andere paddenstoelen zit de portobello vol vitamines en mineralen. Maar de belangrijkste superfood in deze plantaardige burger is toch wel het broodje, dat groen kleurt van de chlorella. Deze micro-alg zit vol goede voedingsstoffen, zoals Omega3-vetzuren.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 720 gr dutch weed bun
  • 8 st portobello
  • 40 ml chimi churrie
  • 5 ml int.flav. deep smoke
  • 400 gr vleestomaten 4st
  • 125 gr rucola fijn gewassen
  • 20 ml augurkenblokjes
  • 200 gr gebakken ui
  • 80 gr truffle flavour sauce
  • 1200 gr quick oven fries

Bereiding

1. Ontdooi de broodjes.
2.
Meng de deepsmoke met de chimi churrie.
3.
Haal de steel uit de portobello en schep 5 gram chimi churrie erin
4.
Stop de portobello's in een vacuumzak en gaar deze 20 min op 95 graden.
5.
Snij de vleestomaten in plakken.
6.
Bak de friet in de oven.
7.
Grill de portobello en druk plat met een pan of spatel.
8.
Smeer het broodje in met de gebakken uien en rucola onder, en de truffelmayonaise met de augurkenblokjes boven.
9.
Leg de tomaat op de rucola en daar bovenop de gegrilde portobello.
10.
Serveer het broodje met de friet en een dot mayonaise.

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel

    Gerelateerde artikelen