Quinoa salade

Quinoa salade

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:15

€ 2,53 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Quinoa is rijk aan eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Daarnaast geeft quinoa extra smaak én structuur aan een salade. In dit geval combineert de nootachtige smaak geweldig met de pesto, de aspergetips, doperwten, paprika en knapperige cavolo nero (koolsoort). De krokante tuinbonen zorgen voor nóg meer smaak en bite. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr quinoa mix bio
  • 160 gr gr. asperge op zuur
  • 600 gr cavolo nero
  • 50 gr broadbeans
  • 60 gr pesto genovese bio
  • 240 gr doperwten e.f.
  • 400 gr pain d'ant.roset.br.
  • 160 gr boter plant. ongez
  • 290 gr pimentos d. piquillo
  • gehakte knoflook
  • groentebouillon

Bereiding

  1. Kook 2x hoeveelheid aan water voor de quinoa (100gram quinoa: 200gram water) en voeg hier groentebouillon en gehakte knoflook aan toe. 
  2. Kook de quinoa tot het vocht volledig is opgenomen.
  3. Bak de broodjes af en laat intussen de quinoa iets afkoelen.
  4. Breng de quinoa op smaak met de pesto. Houd een beetje pesto over voor bij het broodje.
  5. Blancheer de doperwten.
  6. Meng de boter met een schep gehakte knoflook en maak hier een knoflookboter van.
  7. Snijd de paprika, asperges en cavolo nero in stukken.
  8. Meng de groentes door de quinoa en garneer met de broadbeans.
  9. Serveer met de broodjes, boter en pesto.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen