Door: Martin Ambachtsheer
00:35
00:10
€ 4,18 p.p.
Knolvenkel is een veelzijdig gewas en een smaakmaker pur sang, bijvoorbeeld in deze verrassende risotto. Met de venkel, risotto, frisse limoen, ricotta en Parmezaanse kaas vertegenwoordigt dit gerecht de smaak van het zonnige zuiden. Behalve origineel en lekker is deze risotto ook goed voor de spijsvertering. Die eigenschap wordt namelijk in het bijzonder toegeschreven aan de vitaminerijke venkel. Liever niet vegetarisch? Deze risotto smaakt ook erg goed met gegrilde worst!
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gram risotto (riso carnaroli)
- 4 stuks venkel
- 10 gr knoflook
- 100 gr uien
- 8 gr peterselie
- 200 gr parmezaanse kaas
- 200 gr ricotta
- 4 st limoen
- 20 gr groentebouillon
- 50 ml olijfolie
Bereiding
1. Snijd de venkel in reepjes en meng 1,5 liter water met de bouillonpoeder.
2. Snipper de ui en hak de knoflook en de peterselie.
3. Pak een grote pan en giet hier 2/3e van de olijfolie in.
4. Verhit deze en voeg de risotto toe.
5. Fruit deze een minuut of 2-3 en meng hier vervolgens de ui en knoflook doorheen.
6. Voeg vervolgens beetje voor beetje de bouillon toe tot de risotto gaar is. Dit zal ongeveer 25 minuten duren.
7. Verhit ondertussen het laatste beetje olijfolie in een pan.
8. Bak hier de venkel in met wat peper en zout.
9. Rasp de kaas.
10. Voeg wanneer de risotto gaar is de venkel, peterselie en de ricotta toe. Breng het geheel op smaak met limoensap, peper en zout.
11. Strooi de kaas vlak voor het eten over het gerecht.
Tip: dit gerecht is erg lekker met gegrilde worst!