Door: Kenny van Dijk
00:40
€ 3,92 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Verras met deze oosterse ‘steak’ van rode kool uit de oven. De kool is op smaak gebracht met groene Zhug, een kruidenpasta en natuurlijke smaakversterker uit Jemen. Serveer de steak op het bord met couscous, olijven en goudbruin gebakken halloumi.
Ingrediënten voor 8 personen
- 750 gr halloumi
- 1 st rode kool
- 800 gr belugalinzen tomaten
- 150 gr groene zhug
- 160 gr paprikacoulis
- 40 gr olive nere al sole
- olijfolie
- balsamico azijn
Bereiding
- Halveer de rodekool, snijd 4 parten van de helft, met in elk part nog een stuk van het hart erin.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de rodekool op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, balsamico azijn, verse zwarte peper en dek af met aluminiumfolie.
- Meng de zhug met 100 gram olijfolie en zet aan de kant.
- Bak 20 minuten, haal de folie eraf en smeer de rode kool in met de helft van de zhug. Schuif vervolgens terug in de oven voor 10 minuten.
- Snijd de halloumi in 8 plakken en bak met een beetje olijfolie goudbruin.
- Snijd de olijven door de helft.
- Schep de couscoussalade op het bord met daarop de rodekool steak en daar bovenop de halloumi.
- Garneer met de olijven, paprika coulis en de overige zhug.