Roerbakschotel met gemarineerde kip

Roerbakschotel met gemarineerde kip

Door: Frank Broenink

00:30

00:30

€ 3,59 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze Aziatische kooktechniek is inmiddels zo populair in Nederland dat je bijna zou vergeten waar het vandaan komt! Bak de gemarineerde kipfilet, wok de peultjes en taugé en voeg rijst en bosui toe voor een verrassend snelle maaltijd.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 kg kipfilet zonder vel
  • 200 ml ketjap manis
  • 1000 gr rijst wit 
  • 2 st bosuitjes
  • 1000 gr peulen 
  • 400 gr taugé

Bereiding

  1. Meng de kip met de ketjap en laat 30 minuten staan.
  2. Snijd de peulen julienne en bak in een pan met een klein beetje olijfolie. Blus op het laatste af met een beetje water.
  3. Bak de kip in een pan met weing olie tot dat hij gaar is.
  4. Maak de rijst warm en roer daarna de bosui er doorheen.
  5. Serveer in een diep bord. Voeg nog wat taugé toe voor eroverheen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen