Door: Martin Ambachtsheer
00:30
00:30
€ 2,47 p.p.
De shaslick (of sjasliek) is een traditioneel Centraal-Aziatisch gerecht dat inmiddels vooral populair is in Turkije, Marokko en Azerbeidzjan. Het leuke van dit gerecht is dat je er alle kanten mee op kunt en er wel honderd varianten zijn. Rijg vlees en groente om en om aan een spies en experimenteer er gerust op los!
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gram wortelstift
- 10 gram knoflook
- 20 ml azijndressing
- 20 ml honing
- 10 gram peterselie
- 400 gram wittebonen
- 800 gram kippendij
- 2 gram kipkruiden
- 200 gram paprika
- 200 gram uien
- 400 gram krieltjes
- 400 ml cocktailsaus
- 8 of 16 stuks spiezen
- 50 ml olijfolie
Bereiding
1. Kook de krieltjes gaar in water met wat zout. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
2. Snijd intussen de paprika en de uien in gelijke stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.
3. Snijd de kip in stukjes en marineer deze met wat kipkruiden.
4. Rijg deze vervolgens om en om aan een spies met de ui en paprika. Maak 8 gelijke spiezen.
5. Spoel de witte bonen af met koud water en laat ze uitlekken.
6. Hak de peterselie en de knoflook fijn.
7. Meng met de azijndressing en honing en voeg deze toe aan de wortelstift.
8. Meng de salade goed door elkaar en voeg de wittebonen toe.
9. Zet een koekenpan op het vuur en bak de sashlicks gaar in wat olijfolie.
10. Spoel de krieltjes koud en laat uitlekken.
11. Meng deze vervolgens met de wortel.
12. Breng de salade op smaak met peper en zout.
13. Verdeel de salade en leg hierop de spiesjes.
14. Serveer en verdeel de cocktailsaus.