Door: Peter Stavast
01:00
00:25
€ 2,92 p.p.
Deze Britse ovenschotel met aardappelpuree en rundergehakt was ooit hét gerecht voor de armen. Tegenwoordig is er eerder sprake van een rijk feestmaal. Lekker met Parmezaan, tuinerwt en tomatenpuree.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gram rundergehakt
- 25 gram knoflook
- 125 gram uien
- 50 gram tomatenpuree
- 250 gram winterpeen julienne
- 350 gram tuinerwten
- 15 ml worcestersaus
- 150 ml kookwijn rood
- 3 gram kippenbouillon
- 300 gram geraspte kaas Parmezaan
- 1400 gram aardappelpuree
Bereiding
1. Rul het gehakt samen met de gesnipperde uien en de geperste knoflook in een hapjespan met olijfolie.
2. Voeg de worteljulienne toe en bak even mee.
3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
4. Voeg zout, peper en een paar druppels worchestershire saus toe.
5. Blus af met de rode wijn en voeg de kippenbouillon toe.
6. Laat het geheel 5 minuten inkoken en roer de diepvries doperwten erdoor.
7. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal.
8. Maak de aardappelpuree warm en meng hier 2/3 van de Parmezaanse kaas doorheen.
9. Dek het gehaktmengsel af met de aardappelpuree en verdeel hierover de rest van de Parmezaanse kaas.
10. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak in 20 minuten goudbruin.