Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,95 p.p.
Deze lichte maaltijd van slawraps is perfect voor een warmere dag. In deze versie geven we een plantaardige draai aan het bekende Griekse vleesgerecht. Met knapperige sla als wrap, bulgur als vulling en munt als smaakmaker. Natuurlijk afgetopt met een flinke dot knoflooksaus. Dat wordt smullen!
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr shoarmareepjes (vega)
- 80 ml knoflooksaus
- 4 st little gems
- 0,5 bj krulpeterselie
- 5 gr munt
- 400 gr bulgur
- 400 gr tomaat pomodori
- 1 st limoen
- 10 gr groentebouillon
- 40 ml olijfolie
Bereiding
1. Maak de groentebouillon en breng aan de kook.
2. Hak de peterselie en de munt.
3. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook deze in 12 minuten zacht gaar.
4. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
5. Roer de bulgur regelmatig los met een vork.
6. Bewaar 3 blaadjes sla per persoon en snijd de rest in dunne reepjes.
7. Meng de tomaat, kruiden en limoensap met de sla door de bulgur.
8. Verhit de olie en bak de 'gyros'.
9. Meng deze vervolgens door de bulgur en breng deze op smaak.
10. Schep het mengsel in de sla blaadjes en garneer deze af met wat knoflooksaus en verse kruiden.
11. Eet smakelijk!