Slawrap met bulgur en gyros

Slawrap met bulgur en gyros

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 2,95 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze lichte maaltijd van slawraps is perfect voor een warmere dag. In deze versie geven we een plantaardige draai aan het bekende Griekse vleesgerecht. Met knapperige sla als wrap, bulgur als vulling en munt als smaakmaker. Natuurlijk afgetopt met een flinke dot knoflooksaus. Dat wordt smullen!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram shoarmareepjes veg.
  • 200 ml knoflooksaus
  • 4 st little gems
  • 8 gram peterselie
  • 15 gram munt
  • 400 gram biologische bulgur
  • 400 gram tomaat pomodori
  • 1 st limoen / limes
  • 10 gr groentebouillon n.a.
  • 100 gr chunky salsa tomaat
  • zonnebloemolie

Bereiding

1. Maak de groentebouillon en breng aan de kook.

2. Hak de peterselie en de munt.

3. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook deze in 11 tot 12 minuten zacht gaar.

4. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

5. Roer de bulgur regelmatig los met een vork.

6. Bewaar 3 blaadjes sla per persoon en snijd de rest in dunne reepjes.

7. Meng de tomaat, kruiden en limoensap met de sla door de bulgur.

8. Verhit de olie en bak de 'gyros'.

9. Meng deze vervolgens door de bulgur en breng deze op smaak.

10. Schep het mengsel in de sla blaadjes en garneer deze af met wat knoflooksaus en verse kruiden.

11. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen