Door: Kenny van Dijk
00:10
€ 2,52 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Het mosselseizoen loopt van de zomer tot de lente, dat is drie seizoenen lang plezier. Genoeg tijd om te variëren met de mossel! Laat je inspireren door deze Hollandse spaghetti alla vongole en bak de mosselen op hoog vuur totdat de schelpjes zich openen. Voeg dan de groenten, knoflook, boter en pasta (al dente) toe en schud alles regelmatig om. Binnen 10 minuten serveer je een originele pasta Zelanda piccante!
Ingrediënten voor 8 personen
- 2000 gr mosselen
- 700 gr volkoren spaghetti
- 2 st rode pepers
- 100 gr peterselie
- 400 gr rode uienringen
- 100 gr gesneden bosui
- 40 gr plantaardige roomboter
- 40 gr lavas (maggi)
- 10 gr grof gehakte knoflook
- zwarte peper
Bereiding
- Spoel de mosselen onder de koude kraan tot het water schoon blijft.
- Kook de spaghetti beetgaar in 9 minuten.
- Meng de groenten met grof gesneden lavas en in ringen gesneden rode pepers.
- Verwarm een grote wok en voeg een scheutje olie toe. Bak 250 gram mosselen per persoon in de wok op hoog vuur. Let op: bak niet meer dan voor 2/3 personen tegelijkertijd. Dit duurt te lang en de pan zal te veel afkoelen. Tip: voor 8 personen is het makkelijker om met 2 pannen in 2 fases te bakken.
- Voeg de grof gehakte knoflook en groente toe zodra de mosselen iets open gaan staan.
- Voeg dan de pasta en de boter toe onder regelmatig omschudden (voeg eventueel een beetje kookvocht van de pasta toe).
- Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en klaar is de pasta!