Brasserie vol beleving

Brasserie vol beleving

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 16 juni 2023

Leestijd: 2 minuten

Locatie Scheldehof van WVO Zorg in Vlissingen verveelt nooit. Met de brasserie als het kloppende hart trekt Scheldehof bezoekers van binnen en buiten de locatie. Die genieten hier van de beleving en het culinaire aanbod uit de streek.

Locatie Scheldehof zit in een oude scheepsloods aan de haven van Vlissingen. Na de verbouwing in 2017 opende hier een unieke zorglocatie met brasserie, bioscoop, ateliers, theater, kapsalon en appartementen. Hier wonen mensen met een vorm van dementie, of een psychiatrische of lichamelijke aandoening. Het centrale restaurant is open voor iedereen, inclusief buurtbewoners.

‘Brasserie Scheldehof’ maakt indruk met zijn open keuken, hoge ramen en trendy inrichting. We zien kasten vol accessoires en Vitra designstoeltjes aan lange houten tafels. Toch is hoofd facilitaire dienst Marcel Westveer nog niet klaar. “Het mag wel iets knusser”, zegt hij. “Met gestoffeerde stoelen en intieme zithoekjes bijvoorbeeld.”

Brasserie-concept
Na Covid kreeg Scheldehof een brasserie. Marcel: “Daarvóór werkten we bij WVO Zorg vooral met convenience maaltijden. Maar met locatie Scheldehof beschikten we over een volledig nieuwe keuken. Het zou zonde zijn om die niet te gebruiken. Vandaar dat we besloten om alles vers te bereiden. Onze kok Gijs werkte vroeger in de horeca en kan geweldig koken. We hebben het brasserie-concept uitgewerkt en onze bewoners laten proeven van convenience én verse keukenmaaltijden. Die laatste kwamen als beste uit de bus.”

Zeeuwse smaken
De keuken van Scheldehof serveert een dagmenu, plus diverse ‘specials’, broodjes, soepen en salades. Het menu is ook in een alternatieve vorm verkrijgbaar; van vega(n) tot gepureerd. “We organiseren ook thema-avonden”, vertelt Marcel. “Van het ‘Lentefeest’ tot een mossel-avond. Daarbij halen we zo veel mogelijk producten uit de streek. Zeeland heeft veel te bieden, van vis, kaas en groenten tot babbelaars en bolussen. Op locatie Ter Reede hebben we een supermarkt met schappen vol Zeeuwse producten. Die producten zijn erg gewild, óók als cadeau.” Ondertussen krijgt Brasserie Scheldehof steeds meer een buurtfunctie. Zo combineren theaterbezoekers hun voorstelling al met een hapje en een drankje in de brasserie. Marcel: “Onze cliënten vinden dat prachtig, want er is genoeg reuring. Tegelijkertijd blijven we nadenken over nieuwe initiatieven, van dinnershows tot een bar met buffet bij het theater. Het kan altijd nóg leuker.”

Uit Served 2-2023.

Spaghetti met gebakken mosselen
Het mosselseizoen loopt van de zomer tot de lente, dat is drie seizoenen lang plezier. Genoeg tijd om te variëren...
Stamppot van lamsoor en bramen
Lamsoor groeit op de schorren en platen die bij vloed onder water lopen. Hieraan dankt het groene blad zijn ziltige...
Zeegroenten salade
Op de Zeeuwse grond tussen land en zee groeien de lekkerste ‘groenten’. Zeekraal en zeebanaan hebben net als lamsoor een...
Zalm met rodekool salade
Noorse zalm uit Yerseke en Zeeuwse rodekool is een prima combinatie. Ook in de zomer, want van de rodekool maak...

Deel dit artikel