Stamppot avocado

Stamppot avocado

Door: Werner Drent

00:40

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met stamppot kun je alle kanten op. Dat bewijst dit recept van chef-kok en kookboekenschrijver Werner Drent wel. De avocado, zwarte bonen en gegrilde maiskolf zorgen voor een verrassend Mexicaans tintje aan de welbekende Hollandse maaltijd. Een vegetarisch gerecht vol smaak en kleur met de gegrilde maiskolf als feestelijke vleesvervanger!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 2 stuks avocado
  • 2 blikjes zwarte bonen
  • 8 stuks maiskolven
  • 2 stuks limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kaas
  • 350 gram gezouten roomboter
  • 2 tl paprikapoeder


Bereiding

1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in vieren. 

2. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.

3. Verwijder de schil en pit van de avocado's. 

4. Spoel de zwarte bonen af in het vergiet en laat goed uitlekken.

5. Kook de maiskolven in 10 minuten in een pan met ruim water.

6. Giet ze af en laat uitlekken.

7. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.

8. Doe de limoenrasp met 300 gram gezouten roomboter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. 

9. Meng het geheel goed.

10. Gril de mais in een hete grilpan in 6 minuten rondom bruin. Keer regelmatig.

11. Besmeer de maiskolven met het botermengsel. 

12. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree met de avocado. 

13. Roer een klontje gezouten roomboter door de puree.

14. Meng de zwarte bonen door de puree en breng op smaak met peper en zout. 

15. Serveer de gegrilde maiskolven en de limoenpartjes met de stamppot.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen