Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Stamppot snijbonen met saucijs

Stamppot snijbonen met saucijs

Door: Frank Broenink

00:25

€ 2,62 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Oer-Hollandse gerechten met de smaken van vroeger zorgen voor herkenbaarheid. Wat dacht je van een stamppot met de zomergroente snijboon? Lekker met jus en een saucijsje.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gr snijbonen gezouten
  • 2000 gr bonken geschrapt
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 500 gr kastanje champignon
  • 15 gr knoflookpuree extr.k
  • 50 gr hazelnoten z. vlies
  • 800 gr v-saucijs +z+k
  • 50 gr vleesjus natrium arm


Optioneel: 200 gr tomaten

Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Spoel de bonen af met koud water.
  2. Zet twee pannen water op en kook in de ene de aardappel gaar in ongeveer 20 minuten.
  3. Kook in de andere pan de bonen een keer in 4 minuten gaar.
  4. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  5. Roer de bonen door de puree heen.
  6. Bak in een pan de kastanjechampignon lekker uit met de knoflook en voeg op het laatste moment de hazelnoten toe.
  7. Bak de saucijs in een pan en haal deze er weer uit. Blus af met een liter water en los daarin de juspoeder op.
  8. Leg de saucijnen weer in de jus en gaar deze.
  9. Serveer naast elkaar met de jus erbij. Top eventueel af met wat blokjes tomaat.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

3 x Lekker: ontbijt
3 x Lekker: ontbijt

Weekmenu: Tussen lente en zomer
Weekmenu: Tussen lente en zomer

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl