Door: Frank Broenink
00:25
€ 2,62 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Oer-Hollandse gerechten met de smaken van vroeger zorgen voor herkenbaarheid. Wat dacht je van een stamppot met de zomergroente snijboon? Lekker met jus en een saucijsje.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gr snijbonen gezouten
- 2000 gr bonken geschrapt
- 30 gr ongezouten roomboter
- 500 gr kastanje champignon
- 15 gr knoflookpuree extr.k
- 50 gr hazelnoten z. vlies
- 800 gr v-saucijs +z+k
- 50 gr vleesjus natrium arm
Optioneel: 200 gr tomaten
Bereiding
- Spoel de bonen af met koud water.
- Zet twee pannen water op en kook in de ene de aardappel gaar in ongeveer 20 minuten.
- Kook in de andere pan de bonen een keer in 4 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
- Roer de bonen door de puree heen.
- Bak in een pan de kastanjechampignon lekker uit met de knoflook en voeg op het laatste moment de hazelnoten toe.
- Bak de saucijs in een pan en haal deze er weer uit. Blus af met een liter water en los daarin de juspoeder op.
- Leg de saucijnen weer in de jus en gaar deze.
- Serveer naast elkaar met de jus erbij. Top eventueel af met wat blokjes tomaat.
