Stamppot snijbonen met witte bonen

Stamppot snijbonen met witte bonen

Door: Frank Broenink

00:25

01:00

€ 2,62 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Herfst, winter, lente of zomer: een stamppot kan altijd! Deze licht verteerbare variant met de zomergroente snijboon zorgt voor herkenning en nostalgie op warmere dagen. Lekker met witte bonen en varkensprocureur.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr aardappelbonken panklaar
  • 800 gr snijbonen gezouten
  • 400 gr witte bonen
  • 50 gr vleesjus natrium arm
  • 200 ml melk halfvol 1lt
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 800 gr v-procureur rollade

Bereiding

  1. Bak de procureur aan en gaar deze vervolgens in de oven op 150 graden voor ongeveer 1 uur.
  2. Blus de pan af met een liter water en los de juspoeder erin op.
  3. Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten.
  4. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  5. Spoel de zoute snijbonen en kook in ongeveer 5 minuten af. (let op spoel goed uit!)
  6. Roer de snijbonen en witte bonen door de puree heen.
  7. Snijd de procureur in mooie gelijke plakken.
  8. Serveer de stamppot op een bord en leg de plakken procureur rollade ernaast.
  9. Serveer daarbij de jus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen