Door: Frank Broenink
00:25
01:00
€ 2,62 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Herfst, winter, lente of zomer: een stamppot kan altijd! Deze licht verteerbare variant met de zomergroente snijboon zorgt voor herkenning en nostalgie op warmere dagen. Lekker met witte bonen en varkensprocureur.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2000 gr aardappelbonken panklaar
- 800 gr snijbonen gezouten
- 400 gr witte bonen
- 50 gr vleesjus natrium arm
- 200 ml melk halfvol 1lt
- 100 gr ongezouten roomboter
- 800 gr v-procureur rollade
Bereiding
- Bak de procureur aan en gaar deze vervolgens in de oven op 150 graden voor ongeveer 1 uur.
- Blus de pan af met een liter water en los de juspoeder erin op.
- Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten.
- Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
- Spoel de zoute snijbonen en kook in ongeveer 5 minuten af. (let op spoel goed uit!)
- Roer de snijbonen en witte bonen door de puree heen.
- Snijd de procureur in mooie gelijke plakken.
- Serveer de stamppot op een bord en leg de plakken procureur rollade ernaast.
- Serveer daarbij de jus.