Door: Kenny van Dijk
00:40
01:00
€ 3,97 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Maak taco’s van gefrituurde nori-vellen en vul deze met sushi-rijst, avocado en blokjes tunato tonijn. De tunato is gemaakt van Spaanse tomaten (met de looks van tonijn) en op smaak gebracht met algen en kruiden. Verrassend én lekker, ook als fingerfood!
Ingrediënten voor 8 personen
- 24 st sushi-norivellen zee
- 50 gr tempurameel batterm.
- 400 gr itamae kleefrijst
- 100 gr wakame zeewiersalade
- 100 gr avocado blokjes vega
- 1 st komkommer 40
- 300 gr tunato
- 10 ml sriracha chili sauce
- 20 ml sojasaus tafelfles
- 0,25 bj bosuitjes
- 20 ml sesamolie
- 100 gr edamame bonen gepeld
- 30 gr radijs trio
Bereiding
- Knip de nori vellen rond. Cutter de afknipsels en zet opzij.
- Kook de sushirijst, breng op smaak met de sushi azijn, een scheutje sesamolie en de norisnippers.
- Roer een tempurabeslag van water en tempurameel.
- Dip 1 kant van de norivellen in het tempurabeslag en frituur dit eerst met de tempura naar boven. Draai daarna om in de frituur.
- Vorm de schelp door de nori over een glazen fles of pvc pijp heen te leggen en licht aan te drukken (pas op warm).
- Schil de komkommer, ontdooi de edamame en wakame.
- Meng de sojasaus, sriracha en sesam.
- Snijd de lente ui ragfijn, de tunato in blokjes en meng met de sojasaus.
- Bouw de schelpen op door eerst een blokje rijst erin te leggen en daarna alle garnituren.