Tabouleh met parelcouscous

Tabouleh met parelcouscous

Door: Kenny van Dijk

00:15

00:15

€ 2,21 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Tabouleh is een frisse peterseliesalade uit de Libanese keuken. Vaak op basis van bulgur, maar in dit geval met parelcouscous, die een zachtere en vollere smaak heeft. Met parelcouscous geef je ook body aan een gerecht; de bite heeft namelijk veel weg van pasta. 

Tip: maak de Arabische beleving compleet met pita breadsticks en hummus!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr couscous parel
  • 40 gr groentebouillon
  • 5 gr knoflookpoeder
  • 5 gr kurkuma, koenjit gem
  • 5 gr gerookt paprika pdr
  • 20 ml citroensap
  • 40 gr munt
  • 0,5 bj peterselie plat
  • 2 st komkommer 40
  • 400 gr santa cherry tomaat
  • 448 gr breadsticks 2,5cm
  • 120 gr hummus harissa
  • 8 gr komijnzaad gm
  • 10 ml granaatappelmelasse
  • olijfolie/zonnebloemolie

Bereiding

  1. Meng de couscous met een scheut zonnebloemolie (hierdoor krijg je na het koken mooie losse korrels).
  2. Kook de parelcouscous voor 12 minuten in ruim water met bouillon, komijnpoeder, knoflookpoeder, kurkuma en gerookte paprika. 
  3. Giet de couscous af en laat uitdampen.
  4. Snijd de munt en peterselie fijn (hakken hoeft niet).
  5. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer zonder zaadlijst brunoise.
  6. Meng de melasse door de tomaat en komkommer en voeg de citroensap en kruiden toe.
  7. Meng de groente met de couscous.
  8. Serveer met een breadsticks en de hummus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen