Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 1,16 p.p.
De flespompoen uit dit gerecht is sous-vide gegaard met knoflook, rozemarijn, tijm en peper en daardoor nóg voller van smaak. De kleine stukjes pompoen vormen samen met ui, ei en augurk een verrukkelijke vegetarische tartaar. Presenteer in een cirkel van sla, met een garnering van knapperige tuinbonen en peterselie.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gram pompoen
- 100 gram ui
- 100 gram augurkjes
- 40 gram tuinbonen
- 20 ml azijn
- 8 gram peterselie
- 80 gram sla melange
- 8 stuks eieren
- 40 ml olijfolie
Bereiding
1. Zet een pan met water op het vuur.
2. Snipper de ui, pompoen en augurk zo klein mogelijk en voeg bij elkaar.
3. Hak de peterselie fijn en bewaar 8 kleine stukjes voor garnituur.
4. Meng de peterselie samen met wat azijn, olijfolie, peper en zout door het mengsel.
5. Kook de eieren ongeveer 4 minuten zodat ze zacht van binnen blijven.
6. Spoel de eieren koud en pel ze.
7. Leg wat sla op een bord en leg hier een serveerring op.
8. Vul deze met het tartaarmengsel en druk aan.
9. Zet hier een ei in en verwijder de ring.
10. Garneer af met wat tuinbonen en peterselie.