Thaise groene curry met garnalen

Thaise groene curry met garnalen

Door: Frank Broenink

00:30

€ 4,6 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De avonturiers die al eens naar verre oorden als Thailand zijn afgereisd, zullen het beamen: een goede curry brengt je direct weer even terug in Azië. Deze Thaise groene curry is mild van smaak en bevat de typische currysmaken zoals gember, koriander en citroengras. Aangevuld met groene groenten, garnalen en volkoren rijst, maak je er een echte Thaise klassieker van.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 350 gr volkoren basmati rijst
  • 150 gr sjalot 
  • 0,2 st knoflook
  • 0,5 bosje bosuitjes
  • 400 gr sugar snaps 
  • 700 ml kokosnootmelk 18%
  • 720 gr gepelde Black Tiger garnalen 
  • 200 gr groene curry pasta 
  • 400 gr bimi

Bereiding

  1. Bak in een ruime pan de sjalotten en knoflook aan. 
  2. Voeg de curry pasta toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de sugar snaps toe en schep het geheel een keer om. 
  4. Voeg ook de kokosmelk toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. 
  6. Voeg de gamba's toe en laat in ongeveer 10 minuten garen.
  7. Breng op smaak met zout en peper. 
  8. Voeg op het laatst de geblancheerde bimi toe en serveer met gekookte basmati rijst.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen