Tikka masala met ijsbergsla

Tikka masala met ijsbergsla

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 2,21 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een van oorsprong Indiaas gerecht, dus we spelen een tikkeltje vals door dit gerecht onder Chinese inspiratie te schalen. Maar de smaak is er niet minder om! Deze pittige en romige saus bevat tomaten, yoghurt, uien, chilipeper en koriander. Heerlijk in combinatie met kip, rijst en een frisse ijsbergsalade als bijgerecht.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram tikka masala saus
  • 100 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 800 gram kipdijfilet
  • 100 gram zure room
  • 200 gram ijsbergsla
  • 100 gram rode ui
  • 100 gram augurk
  • 10 gram peterselie
  • 80 ml knoflooksaus
  • 800 gram witte rijst
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan op met water en zout en breng deze aan de kook.

2. Voeg de rijst toe en kook in 20 minuten gaar. 

3. Snijd intussen de sla fijn en de rode ui in ringen. 

4. Snipper de andere ui en hak de knoflook en peterselie fijn.

5. Maak een salade van de ijsbergsla, rode ui, augurk en peterselie en maak deze aan met wat knoflooksaus.

6. Snijd de kip in stukjes.

7. Zet een wok op het vuur met olie.

8. Bak de kip bruin en voeg de ui en knoflook toe.

9. Voeg na een minuut of 5 de tikka masala saus toe en breng deze zachtjes aan de kook.

10. Laat de rijst, wanneer deze gaar is, kort droogkoken.

11. Meng de zure room door de saus en voeg eventueel nog wat verse peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. 

12. Schep de rijst op een bord en schep hier de tikka masala bij.

13. Serveer de ijsbergsalade apart.


Kies je liever voor meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: linzencurry met kip en witte rijst.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen