Tjap tjoy met mie

Tjap tjoy met mie

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,48 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Knapperige wokgroenten met kip en eiermie in een licht zoete, pittige saus. Klinkt als een succesrecept, nietwaar? Deze gezonde maar simpele maaltijd brengt een explosie van smaak op tafel. Boordevol groenten dankzij een gevarieerde mix van courgette, waspeen, peultjes en paprika!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram eiermie
  • 20 ml ketjap
  • 8 gram sambal
  • 100 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 800 gram tjap tjoy groenten
  • 80 gram taugé
  • 800 gram kipfilet
  • 40 gram lente ui
  • 5 gram aardappelzetmeel
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan op met water en wat zout en breng aan de kook.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

3. Snijd de kip in reepjes.

4. Snijd de lente ui ook in schuine reepjes.

5. Zet een wok op het vuur met wat olie en bak de kip hierin bruin.

6. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak deze kort mee.

7. Voeg dan de tjap tjoy groenten erbij.

8. Wok mee en breng het geheel op smaak met wat ketjap, sambal en kippenbouillon.

9. Voeg vervolgens wat water toe aan de wok om een saus te maken. Breng aan de kook.

10. Zet het vuur laag en maak in een kommetje wat aardappelzetmeel aan met water. Gebruik niet teveel water met aanmaken. Voeg dit toe aan de wok en laat inkoken tot een saus.

11. Kook intussen de eiermie in ongeveer 5 minuten gaar. 

12. Giet de mie af en breng op smaak met ketjap en sambal. 

13. Meng de taugé door de tjap tjoy en schep samen met de eiermie op een bord. 

14. Strooi als laatst de lente ui erover heen.

15. Eet smakelijk!


Kies je liever voor meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: tjap tjoy met kip en Chinese bami met ei.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen