Door: Peter Stavast
00:30
00:00
€ 3,69 p.p.
Vier de Kerst ‘op zijn Mexicaans’, met een tortilla van pulled chicken, maïs, geraspte cheddarkaas, guacamole en groene jalapeño. Een verrassend (lunch)gerecht vol smaak en beleving.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gram pikante pulled chicken
- 40 gram korianderbosje
- 200 gram tomaten
- 80 gram rode uien
- 1 stuks little gems
- 200 gram maiskorrels
- 4 stuks limoenen
- 250 gram geraspte cheddarkaas
- 24 stuks Blue Corn (soft) tortilla
- 300 gram guacamole
- 100 gram groene jalapeno
- 250 gram crème fraîche
Bereiding
1. Snijd de tomaten in blokjes, de uien in ringen en de koriander grof.
2. Verwarm de Pulled Chicken op laag vuur in een hapjespan.
3. Laat de maiskorrels uitlekken en meng deze met de tomaat, uien en koriander in een schaal.
4. Verwarm de tortillas kort in de magnetron zodat ze een beeje slap worden.
5. Bouw op door te beginnen met een tortilla, verdeel de pulled chicken en de groentemix erover in laagjes met elke keer een tortila ertussen.
6. Schep een royale lepel guacamole op de tortilla en gratineer af met de geraspte kaas.
7. Knijp een halve limoen over de torilla uit en voeg een lepel crème fraiche naast de tortilla.