Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Traybake zoete aardappel

Traybake zoete aardappel

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:25

€ 3,06 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Gemakkelijk, snel, lekker én gezond: dat is koken middels een traybake! Het is zo simpel als alles op een bakplaat in de oven garen. Maar let wel: de kunst zit hem in het combineren van smaken, structuren en de juiste voedingswaarden. In dit recept kiezen we voor zoete aardappel, tomaat, sperziebonen en braadworst.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 st zoete aardappelen
  • 400 gr tomaten cherrymix
  • 600 gr sperziebonen gebroken
  • 20 gr kerriepuree
  • 40 ml limoensap
  • 450 gr bratwurst veganistisch
  • 15 gr knoflook grof gehakt
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de aardappel in dobbels. Snijd de braadworsten in 4 stukken.
  2. Meng de kerriepuree met de limoensap en een scheut zonnebloemolie en meng hier de aardappels door.
  3. Leg de aardappels op een tray en bak deze voor 15 minuten in de oven.
  4. Blancheer de sperziebonen en meng met de tomaten.
  5. Meng de sperziebonen en tomatenmix met een goede schep gehakte knoflook. Meng dit vervolgens met de aardappel uit de oven en schuif terug in de oven voor 10 minuten.
  6. Leg de stukken braadworst er bovenop en zet terug in de oven voor 10 minuten.
  7. Controleer of de zoete aardappel gaar is. Zo niet, zet hem dan nog iets langer terug in de oven. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

3 x Lekker: shakshuka
3 x Lekker: shakshuka

3x Zoete aardappel
3x Zoete aardappel

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl