Door: Kenny van Dijk
00:10
00:25
€ 3,06 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Gemakkelijk, snel, lekker én gezond: dat is koken middels een traybake! Het is zo simpel als alles op een bakplaat in de oven garen. Maar let wel: de kunst zit hem in het combineren van smaken, structuren en de juiste voedingswaarden. In dit recept kiezen we voor zoete aardappel, tomaat, sperziebonen en braadworst.
Ingrediënten voor 8 personen
- 4 st zoete aardappelen
- 400 gr tomaten cherrymix
- 600 gr sperziebonen gebroken
- 20 gr kerriepuree
- 40 ml limoensap
- 450 gr bratwurst veganistisch
- 15 gr knoflook grof gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de aardappel in dobbels. Snijd de braadworsten in 4 stukken.
- Meng de kerriepuree met de limoensap en een scheut zonnebloemolie en meng hier de aardappels door.
- Leg de aardappels op een tray en bak deze voor 15 minuten in de oven.
- Blancheer de sperziebonen en meng met de tomaten.
- Meng de sperziebonen en tomatenmix met een goede schep gehakte knoflook. Meng dit vervolgens met de aardappel uit de oven en schuif terug in de oven voor 10 minuten.
- Leg de stukken braadworst er bovenop en zet terug in de oven voor 10 minuten.
- Controleer of de zoete aardappel gaar is. Zo niet, zet hem dan nog iets langer terug in de oven.