Door: Martin Ambachtsheer
00:20
€ 3,9 p.p.
Weinig groenten horen zo bij het voorjaar als deze frisgroene peulvruchten. De klassieke combinatie met gerookte ham krijgt in deze gevulde soep een originele twist. De krokant gebakken Serranoham combineert geweldig met de romige soep van tuinbonen, aardappel en slagroom.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1600 gram tuinbonen
- 600 gram aardappel
- 200 gram uien
- 10 ml limoen
- 200 ml slagroom
- 2 gram bonenkruid
- 330 gram Serranoham
- 8 gram dille
- 40 ml olijfolie
- 15 gram groentebouillon
- 1 ml tabasco
- nootmuskaat
Bereiding
1. Snipper de ui en hak de dille.
2. Sla de slagroom lobbig.
3. Snijd de Serano ham in reepjes.
4. Snijd de aardappelen in kleine stukjes.
5. Verwarm een grote pan en bak de Serano ham zonder vetstof krokant.
6. Schep de ham eruit en voeg de olijfolie toe aan de pan.
7. Fruit de ui en voeg de aardappelen, tuinbonen en bonenkruid toe.
8. Blus dit af met de bouillon en laat dit vervolgens een minuut of 20 zachtjes koken.
9. Mix de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper, zout, tabasco en wat nootmuskaat.
10. Garneer de soep af met een schep lobbige slagroom, dille en tuinboontjes.
11. Geniet!