Utrechts 12-uurtje

Utrechts 12-uurtje

Door: Kenny van Dijk

00:25

€ 2,87 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zoals een klassiek 12-uurtje betaamt, bestaat ook deze Utrechtse versie uit een lunch proeverijtje. Met kervelsoep, broodjes met beroemde Vocking (lever)worst en een Utrechtse oude kaas kroket. In Utrecht zouden ze zeggen; met een soepie, broogies met wors en een kroket is deze lunch compleet!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 koppen kervelsoep
  • 640 gr oude kaas croguet
  • 250 gr leverworst
  • 0,5 dj mustard cress
  • 125 gr rucola gewassen
  • 100 ml dill chips
  • 600 gr pain paysan gesneden

Bereiding

  1. Gebruik het recept voor kervelsoep en garnituur. 
  2. Bak het brood in de broodzak 20 tot 25 minuten op 180 graden.
  3. Frituur de kroketjes.
  4. Snijd de vockingworst in plakken.
  5. Leg eerst rucola op de broodjes, dan de worst en augurk en garneer met mosterd cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen