Door: Kenny van Dijk
00:25
€ 2,87 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Zoals een klassiek 12-uurtje betaamt, bestaat ook deze Utrechtse versie uit een lunch proeverijtje. Met kervelsoep, broodjes met beroemde Vocking (lever)worst en een Utrechtse oude kaas kroket. In Utrecht zouden ze zeggen; met een soepie, broogies met wors en een kroket is deze lunch compleet!
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 koppen kervelsoep
- 640 gr oude kaas croguet
- 250 gr leverworst
- 0,5 dj mustard cress
- 125 gr rucola gewassen
- 100 ml dill chips
- 600 gr pain paysan gesneden
Bereiding
- Gebruik het recept voor kervelsoep en garnituur.
- Bak het brood in de broodzak 20 tot 25 minuten op 180 graden.
- Frituur de kroketjes.
- Snijd de vockingworst in plakken.
- Leg eerst rucola op de broodjes, dan de worst en augurk en garneer met mosterd cress.