Utregse spoorpunt

Utregse spoorpunt

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:15

€ 0,87 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Nog voordat duurzaamheid en no waste een hot item waren, was het heel normaal om van kliekjes of leftovers iets lekkers te fabriceren. Zeker in tijden van crisis. Het ultieme voorbeeld daarvan is de Utregse spoorpunt: een lekkernij gemaakt van restjes koek en brood gemengd met boter, honing en wat er verder voorhanden was. Afgetopt met een roze glazuurlaag was de exacte samenstelling altijd een verrassing, maar nooit minder lekker!


Ingrediënten voor 16 personen

  • 200 gr haver hazelnoot choco koekjes
  • 200 gr speculoos 
  • 350 gr agavesiroop 
  • 200 gr plantaardige roomboter 
  • 200 gr volkoren brood 
  • 200 gr poedersuiker 
  • 5 gr rode bietenpoeder
  • 40 ml opklopbare room (haver) 

Bereiding

  1. Verkruimel de koekjes en brood fijn.
  2. Leg bakpapier in een bakvorm en vet in met wat boter.
  3. Klop de slagroom op of schenk in een kidde met 2 patronen.
  4. Smelt de boter op laag vuur.
  5. Zodra de boter is gesmolten, zet het vuur uit. Voeg de agave toe en meng met elkaar.
  6. Meng de kruimels door het boter-siroopmengsel.
  7. Druk het mengsel goed aan in de taartvorm en zet in de koeling.
  8. Meng de poedersuiker met de gedroogde bietenpoeder.
  9. Voeg water toe tot een dik glazuur ontstaat. Giet over de spoorpunt en laat even opstijven.
  10. Snijd de spoorpunten in gelijke stukken en serveer met slagroom.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen