Van cake naar schnitt

Van cake naar schnitt

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 1,18 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een paar plakjes cake, slagroom en jam: meer heb je niet nodig voor dit pronkstuk! Ideaal om iets te vieren. Deze luchtige roombotercake met friszoete kersenjam is zeer geschikt voor een feestelijk moment en doet aan als een ‘echte’ schnitt.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 stuk cake
  • 400 ml slagroom
  • 200 gram kersenjam
  • 15 gram suiker
  • 300 gram kersentopping
  • 20 gram poedersuiker

Bereiding

1. Sla de slagroom stijf met de suiker.

2. Snijd de cake overdwars in 3 stukken.

3. Verdeel over de onderste plak cake een laag met kersenjam, wat kersentopping en vervolgens slagroom.

4. Leg het middelste stuk hier op en herhaal: eerst kersenjam, kersentopping en dan slagroom.

5. Leg vervolgens de laatste plak cake bovenop.

6. Spuit nog wat slagroom op de bovenkant en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen