Door: Kenny van Dijk
00:45
€ 2,44 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dat paella prima zonder vlees en schaaldieren bereidt kan worden, bewijst u met de vegan variant met plantaardige kipstukjes, champignons, paprika en tomaat. Breng op smaak met paprikapoeder, kurkuma en sushi-nori-vellen.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr paella rijst
- 150 gr uienblokjes 5 mm
- 600 gr plantaard. kipstukje
- 390 gr artisjok bodems 7-9
- 300 gr champignon kwart ges
- 3 st paprika rood
- 400 gr doperwten e.f.
- 0,5 bj krulpeterselie
- 30 gr groentebouillon
- 300 ml tomatenblokjes
- 1 st citroenen
- 2 gr kurkuma, koenjit gem
- 2 st sushi-norivellen zee
- 2 gr paprikapoeder
- gehakte knoflook
Bereiding
- Verwarm de olie in een ruime pan (eventueel 2 pannen) en fruit hierin de ui 5 minuten.
- Voeg knoflook, champignons, paprika, kurkuma en paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak deze even een minuut mee.
- Roer de tomatenblokjes en kipstukjes door de rijst heen.
- Scheur de nori fijn en roer dit samen met 1,1liter water en de bouillonpoeder door het champignonmengsel.
- Als het goed is, staat de rijst net onder water. Is dat niet het geval? Voeg dan een beetje extra water toe. Dek de pan af en zet de paella op middenhoog vuur. Laat het water langzaam inkoken.
- Voeg na 15 minuten de doperwten toe en laat deze nog 5 minuten mee koken. Roer de artisjokharten er nu voorzichtig door.
- Het geeft niet als de rijst iets begint aan te koeken. Sterker nog, dat hoort zo. Het geeft de rijst een knapperig korstje. De rijst moet echter wel gaar zijn. Is je rijst nog lang niet gaar op dit punt? Voeg dan nog wat groentenbouillon toe, totdat de rijst weer net onder water staat.
- Serveer met de citroen.