Vegan shakshuka

Vegan shakshuka

Door: Kenny van Dijk

00:15

00:05

€ 2,57 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In veel shakshuka’s is kaas een van de smaakmakers. Zo ook in deze ‘Veganshuka’, al lijkt dat op het eerste gezicht wat tegenstrijdig. Maar door vegan ‘feta’ te gebruiken, blijft de shaksuka vrij van dierlijke producten en kunnen ook mensen met een lactose-intolerantie ervan genieten. Brokkel de Griekse witte vegan kaas in grote stukken over de groenten-tomatensaus en voeg de kruidenmelange za’atar toe voor een extra fris en kruidig accent. Serveer deze shaksuka met laffaflatbread on the side, waarmee uw gasten lekker kunnen ‘dippen’.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 st courgette groen
  • 2 st paprika rood
  • 150 gr tomaat pomodori
  • 80 gr uien rood middel
  • 20 gr knoflook grof gehakt
  • 0,5 st pepers rood
  • 5 gr komijnzaad gm
  • 1000 ml tomaten gepeld
  • 200 gr veg.kaas greek white
  • 0,1 st bio. olijfkruid
  • 280 gr laffa medium

Bereiding

  1. Snijd de groenten (paprika, courgette, tomaat en rode ui) in grove dobbelstenen.
  2. Snijd de rode peper in fijne ringen.
  3. Fruit de knoflook en de rode peper.
  4. Fruit de gemalen komijn 30 seconden mee.
  5. Voeg alle gesneden groenten toe en bak 2 minuten aan.
  6. Schenk de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook.
  7. Laat 5 minuten op laag vuur inkoken.
  8. Schep de saus in een ovenbestendig bord.
  9. Brokkel de greek white in grotere stukken over de saus en strooi de za'atar er overheen.
  10. Zet voor 5 minuten in de oven op 180 graden.
  11. Garneer met olijfkruid en serveer met de ontdooide laffa.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen