Door: Kenny van Dijk
00:10
02:00
€ 2,33 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een salade in de winter is pas geslaagd als er diepe smaken en rijke ingrediënten in terug te vinden zijn. En laat dat bij deze wintersalade zeker het geval zijn! Gevuld met artisjok, walnoot, ingelegde bieten en zwarte quinoa, afgemaakt een luchtige tahini dressing.
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gr rode bieten spaghetti
- 390 gr artisjok bodems 7-9
- 80 gr bieten geel rauw
- 100 gr snijbiet geel
- 60 gr red chard
- 80 gr cavolo nero
- 320 gr quinoa zwart bio
- 40 gr tahini pasta
- 80 gr walnootstukjes
- 10 ml walnootolie
- 40 ml no waste inmaak zoetzuur
- 80 gr chioggia biet
- 10 gr rode biet scheuten
Bereiding
- Schil de bietjes, schaaf de chioggia met een mandoline en snijd de gele bieten brunoise. Leg ze los van elkaar in de zoetzure inmaak.
- Kook de quinoa in 640ml water op laag vuur in 10-12 minuten gaar.
- Snijd de cavolo nero en de snijbiet in brede repen en meng met de red chard.
- Meng de tahini, walnootolie en 30ml water tot een luchtige tahini dressing.
- Meng de salade met de afgekoelde quinoa.
- Snijd de artisjokken in partjes en leg op de salade.
- Garneer met de ingelegde bieten, walnoten, tahini dressing en scheuten.