Van rode tot gele bieten, mini bietjes en rood-wit gestreepte bieten; de biet of kroot is er in alle soorten en maten. En niet alleen de biet zelf is lekker, óók het jonge blad afkomstig van de biet is eetbaar. De zoete smaak van dit wortelgewas nodigt uit om er naar hartenlust mee te combineren. Gekookt, gebakken, gestoomd of rauw, verwerk de veelzijdige biet gerust in salades, desserts of de hoofdmaaltijd.
Het broertje van de suikerbiet is een knol en behoort tot het wortelgewas. Rode bieten zijn rijk aan kalium en vezels; goed voor de regulatie van de bloeddruk en een goede werking van de zenuwen en spieren. Het loof is een bron van ijzer, vitamine A en K. Een echte rode krachtpatser dus, zo’n biet! De rode biet wordt in eigen land geteeld, in kassen of de volle grond. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, als zomerbiet of winterbiet. De winterbiet wordt zonder loof verkocht.
Tip: Vervang de basisgroente in je gerecht eens door de rode biet en verras cliënt of bewoner met de zoete, aardse smaak van biet! Hieronder vind je een greep uit onze suggesties met biet.
Uit Served 1 2024.