Witte bonenschotel met perzik

Witte bonenschotel met perzik

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 2,09 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Witte bonen, sperziebonen, rundergehakt en een mooi palet aan kruiden: het onverwachte bezoek van de perzik zorgt bij cliënten ongetwijfeld voor een verrassende blik! Het mooie van dit gerecht is de combinatie van eiwitten en het samenspel van pittig en zoete smaken.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gram witte bonen
  • 800 gram rundergehakt
  • 700 gram sperziebonen
  • 100 gram ui
  • 400 gram tomatenblokjes in saus
  • 5 gram peterselie
  • 600 gram perzik
  • 1 gram nootmuskaat
  • 20 gram groentebouillon
  • 40 ml olijfolie
  • 1 ml tabasco

Bereiding

1. Snipper de ui.

2. Verwarm een grote pan met de olie en bak hier het gehakt in.

3. Laat intussen de witte bonen en de perzik uitlekken.

4. Snijd de perzik in blokjes. Voeg de uien toe aan het gehakt.

5. Kook ondertussen de sperziebonen.

6. Voeg dan de tomaat toe aan het gehakt en zet deze op laag vuur.

7. Voeg vervolgens ook de witte bonen en de perzik toe.

8. Giet de sperziebonen af wanneer ze gaar zijn en meng ze door de schotel heen.

9. Breng de schotel op smaak met de bouillon, nootmuskaat, tabasco, peper en zout.

10. Garneer het gerecht af met wat peterselie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen