Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 1,75 p.p.
Wie had gedacht dat een alom bekend bijgerecht als witte bonen in tomatensaus zo gemakkelijk tot een spectaculaire soep getransformeerd kunnen worden? Lekker met pittig gekruide chorizoworst en vol eiwitten dankzij de peulvruchten.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 kg witte bonen
- 200 gram uien
- 500 gram rode paprika
- 25 gram runderbouillon
- 500 gram worst
- 10 gram koriander
- 1 liter water
- 1 stuks Turks brood
- 20 ml olijfolie
- 2 gram nootmuskaat
Bereiding
1. Snipper de ui.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Snijd de paprika in reepjes en hak de koriander grof.
4. Doe wat olie in een grote pan en fruit hier de uien in.
5. Meng hier na 3 min de paprika reepjes door en fruit deze 2 minuten mee.
6. Voeg de witte bonen en de bouillon toe en breng de soep zachtjes aan de kook.
7. Bak het brood af in de voorverwarmde oven.
8. Snijd intussen de worst in dunne plakjes en voeg toe aan de soep.
9. Breng de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat. Zout is waarschijnlijk niet nodig.
10. Schep de soep in borden of kommen en strooi de koriander er overheen.
11. Serveer de soep met Turks brood.