Wortel-gember soep

Wortel-gember soep

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:45

€ 1,3 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Wortel en gember is een gouden combinatie. Het zoete van de wortel verzacht het scherpe van de gember en ook qua gezondheid vullen beide ingrediënten elkaar goed aan. De gepureerde kikkererwten, tahin en pompoenpitten maken deze supersoep compleet.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 80 gr gember
  • 40 gr knoflook solo
  • 2000 gr winterpeen d gewassen
  • 800 gr kikkererwten
  • 100 gr tahini naturel
  • 300 gr uien middel 
  • 20 gr kurkuma, koenjit gemalen
  • 80 gr pompoenpitten
  • 40 gr uien gebakken
  • groentebouillon
  • olijfolie

Bereiding

1. Schil de wortelen, uien, knoflook en gember.

2. Snij alles in grove dobbels en besprenkel met olijfolie en kurkuma.

3. Spoel de kikkererwten af, laat goed uitlekken en meng met de groenten.

4. Rooster alles in de oven voor 40 minuten op 200 graden.

5. Kook in de tussentijd 1,5 liter water met 40 gram bouillonpoeder.

6. Pureer de groente en kikkererwten met een flinke scheut bouillon.

7. Meng de puree door de overige bouillon en voeg de tahini toe.

8. Breng aan de kook en eventueel op smaak met witte gemalen peper en zout.

9. Garneer met een beetje tahini, pompoenpitten en gebakken uitjes.

10. Serveer met brood en plantaardige raz el hanout boter.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen