Zalmballetjes met spaghetti

Zalmballetjes met spaghetti

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 4,29 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze simpele maar romige spaghetti is een perfecte manier om restjes van de kerstdagen feestelijk te verwerken. Verwerk overgebleven verse zalm tot gehakt en draai er deze smakelijke balletjes van. Zo wordt een doorsnee gerecht als spaghetti een waar spektakel. Afgetopt met knapperige groente zoals zeekraal een gezond en lekker maal! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram zalm
  • 50 gram lente ui
  • 10 ml citroen rasp
  • 30 gram paneermeel
  • 4 gram munt
  • 600 gram spaghetti
  • 400 gram zeekraal
  • 400 gram groene asperge
  • 1 stuks ei
  • 10 gram knoflook
  • 600 gram cocktail tomaat
  • 80 ml olijfolie
  • 250 ml crème fraiche

Bereiding

1. Kook de spaghetti gaar.

2. Snijd de cocktailtomaatjes door en marineer ze met 20 ml olie en peper.

3. Snijd de zalm fijn en maak hier een gehakt van met wat munt en peper en zout.

4. Rol balletjes van het gehakt en paneer ze: haal ze eerst door de bloem, dan door het geklutst ei en dan door de paneermeel.

5. Snijd de groenten fijn en bak in de olijfolie. Voeg de zeekraal toe. Zorg dat de groenten gaar worden maar een kleine bite behouden. 

6. Voeg als laatste de tomaatjes toe en houd er een paar achter als garnituur.

7. Meng de groenten met de spaghetti en de creme fraiche. Breng het op smaak met peper, zout en citroen.

8. Bak de zalm balletjes in een pan met ruim olijfolie of frituur.

9. Schep de spaghetti op een bord en voeg de zalmballetjes toe.

10. Strooi als laatste de fijngesneden lente ui hier overheen en verdeel de laatste tomaatjes over de borden.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen