Door: Kenny van Dijk
00:40
€ 3,28 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Zoete, verwarmende soepen doen het goed in herfst en winter. Je maakt deze zoete aardappelsoep extra romig en vol met kokosmelk. Met de hulp van gebakken oesterzwamreepjes zorg je ook nog eens voor een lekkere bite. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten voor 8 personen
- 2000 gr zoete aardappelen geschrapt
- 800 gr oesterzwammen
- 10 gr gerookte paprikapoeder
- 5 gr aleppo pepper
- 800 ml kokosnootmelk
- 40 gr groentebouillon
- 80 gr uienblokjes
- 0,1 bj bosuitjes
- 10 ml appelazijn
- 10 ml esdoornsiroop
Bereiding
- Snijd de zoete aardappel in kleine stukken.
- Fruit de knoflook (25 gram) en uien en voeg de zoete aardappel toe.
- Voeg water toe tot de zoete aardappel net onder water staat en breng met de bouillonpoeder aan de kook.
- Bak de oesterzwammen met zonnebloemolie op hoog vuur.
- Voeg paprikapoeder en knoflook toe op het moment dat de oesterzwammen net hun vocht beginnen te verliezen.
- Wanneer de oesterzwammen goed bruin beginnen te bakken, blus af met een scheut appelazijn en ahornsiroop en zet daarna het vuur uit.
- Voeg de kokosmelk toe aan de zoete aardappel als deze gaar is en pureer de aardappel. Voeg afhankelijk van de gewenste dikte van de soep wat water toe.
- Breng op smaak met de aleppo peper en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Seveer de soep in een diep bord en garneer met de oesterzwam en wat gesneden lente-ui.