Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Zuurkoolstamppot met speklap

Zuurkoolstamppot met speklap

Door: Frank Broenink

00:40

00:10

€ 2,96 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Gefermenteerde producten zijn reuze gezond en inmiddels weer erg in trek. En laat deze traditionele, oer-Hollandse zuurkoolstamppot nou nét vol met die gezonde, gefermenteerde witte kool zitten! Lekker met een speklapje en jus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr bonken panklaar
  • 1000 gr zuurkool
  • 400 gr spekblokjes gerookt
  • 200 ml melk halfvol 1lt
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 800 gr speklapjes
  • 50 gr vleesjus natrium arm
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
  2. Kook intussen de zuurkool en 200 gr spek in een scheut water in 20 minuten.
  3. Bak de spekblokjes verder uit.
  4. Bak ondertussen de speklapjes aan en haal ze uit de pan.
  5. Blus de pan af met 1 liter water en los daarin de de vleesjuspoeder op.
  6. Laat het koken en doe daar de speklappen weer bij.
  7. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  8. Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree.
  9. Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu: Frisse start
Weekmenu: Frisse start

Weekmenu: Herkenbare wintersmaken
Weekmenu: Herkenbare wintersmaken

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl