De smaakoplossingen van Eric-Jan de Smaakman

De smaakoplossingen van Eric-Jan de Smaakman

Genieten van de dagelijkse maaltijden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door ouderdom, ziekte of behandeling zoals chemo kan smaakverlies ontstaan. Hoewel goede voeding dan júíst belangrijk is, verliezen veel mensen op dat moment hun eetplezier.

Eric-Jan Wissink geeft als Eric-Jan de Smaakman mensen hun eetplezier weer terug. Voor herstel, maar ook om het leven te veraangenamen bij tegenspoed.

Vanuit een smaakprofiel legt Eric-Jan de basis voor een unieke bereiding met ontelbaar veel smaken en geuren. Want 80% van onze smaakbeleving wordt bepaald door geuren.

Met zijn 3 K’s kennis, kunde en kruiden werkt Eric-Jan aan zijn missie om lekker eten voor mensen met smaak- of geurverlies weer mogelijk te maken. Door middel van workshops en trainingen helpt hij zorginstellingen, keukenpersoneel en kankerpatiënten zó te koken dat smaak- of geurverlies het genieten van een maaltijd niet meer in de weg staat.

Van masterclasses kauw- en slikproblemen tot trainingen voor zorgkoks met oncologische patiënten. Het geheim is de toevoeging van geur, prikkeling en smaak.

Om ook thuis gemakkelijk geur, prikkeling en smaak toe te voegen aan gerechten, ontwikkelde hij zijn eigen kruidenrange: 100% pure kruiden en specerijen zonder zout of MSG.

Meer weten? https://www.ericjandesmaakman.nl/

Leuke tip: bekijk de aflevering ‘Smaak’ uit het 6-delige serie Voeding en ons brein met Janny van der Heijden