Gemakkelijk en snel smaak toevoegen aan uw gerecht

Gemakkelijk en snel smaak toevoegen aan uw gerecht

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 21 januari 2021

Leestijd: 2 minuten

Koken in de zorg, en met name in woongroepen, is niet altijd makkelijk. Even tussen de bedrijven door een smakelijke en volwaardige maaltijd op tafel zetten is één ding, maar om er ook iedere keer weer een feestje van te maken is wel heel ambitieus. Of toch niet? Wat als wij je vertellen dat het ook gemakkelijker en leuker kan?

Met garnituren voeg je gemakkelijk en snel smaak toe aan een gerecht. Ze dienen als de aankleding van de maaltijd en voegen naast smaak ook kleur en structuur toe.

Maar waar te beginnen en welke garnituur gebruik je bij welk gerecht? Served helpt je graag op weg! Je vindt de met zorg samengestelde garnituren hier. Meer over de producten en het gebruik vind je hieronder:


Chocolade is altijd een goed idee!

Top het dessert eens af met wat pure chocoladekrullen of chocosigaren. Lekker bij een schaaltje fruit met yoghurt, een bolletje ijs of door de havermoutpap.

Een takje munt
Munt gaat verder dan het kopje thee. Verrijk panna cotta met granaatappelpitjes met een blaadje munt en de smaken komen tot leven! Of gebruik een takje munt om een ‘kruidentuintje’ dessert te maken. Cliënten zullen versteld staan!

Crumble groene kruiden
Deze hartige crumble van groene kruiden geeft een lekkere bite aan salades, soepen en hoofdgerechten.

Cress
Deze kleurrijke cressen en kiemgroenten maken van ieder gerecht een feestje! Iedere cress heeft zo zijn eigen uitgesproken smaak en kleur, dus varieer met passende combinaties. Lekker op een stukje vis, in een salade of op een risotto.


Direct bestellen? Je vindt onze selectie garnituren hier.

Deel dit artikel