Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Andijviestamppot met speklap

Andijviestamppot met speklap

Door: Kenny van Dijk

00:35

€ 3,71 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dé stamppot voor het zomerseizoen: stamppot van rauwe andijvie. In deze variant met blokjes paprika, jus en een gebakken speklapje.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1400 gr tafelaardappelen halfrnd.kr
  • 60 gr ongezouten roomboter
  • 80 ml melk halfvol 1lt
  • 1000 gr andijvie mid.8/10mm
  • 500 gr paprik.gem.blok 10mm
  • 800 gr speklap
  • 400 gr vleesjus natrium arm
  • 200 gr ui middel 60/80mm
  • gemalen peper
  • nootmuskaat
  • mosterd
Bestel bij Bidfood

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook gaar.

2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

3. Bak de ui en voeg de speklapjes toe, blus af met de jus en laat zachtjes doorpruttelen.

4. Giet de aardappels af en stoom droog.

5. Stamp de aardappels en voeg hier boter, melk, nootmuskaat, peper, mosterd en de andijvie doorheen.

6. Roer de paprika door de stamppot.

7. Serveer de stamppot met speklap en jus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu: Ovengemak
Weekmenu: Ovengemak

Weekmenu: Van Hollandse bodem
Weekmenu: Van Hollandse bodem

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl