Door: Kenny van Dijk
00:35
€ 3,71 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dé stamppot voor het zomerseizoen: stamppot van rauwe andijvie. In deze variant met blokjes paprika, jus en een gebakken speklapje.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1400 gr tafelaardappelen halfrnd.kr
- 60 gr ongezouten roomboter
- 80 ml melk halfvol 1lt
- 1000 gr andijvie mid.8/10mm
- 500 gr paprik.gem.blok 10mm
- 800 gr speklap
- 400 gr vleesjus natrium arm
- 200 gr ui middel 60/80mm
- gemalen peper
- nootmuskaat
- mosterd
Bereiding
1. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook gaar.
2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
3. Bak de ui en voeg de speklapjes toe, blus af met de jus en laat zachtjes doorpruttelen.
4. Giet de aardappels af en stoom droog.
5. Stamp de aardappels en voeg hier boter, melk, nootmuskaat, peper, mosterd en de andijvie doorheen.
6. Roer de paprika door de stamppot.
7. Serveer de stamppot met speklap en jus.